Szívek szállodája V. évad

Az 5. évad történése

Rory és Lorelai között rosszabbodik a viszony, miután Lorelai megtudja, hogy Rory lefeküdt a nős Deannel. Annak érdekében, hogy minél távolabb legyen anyjától, Rory úgy dönt, hogy elutazik nagyanyjával, Emilyvel Európába. Luke-nak váratlanul el kell utaznia Maine-be, a reneszánsz vásárba, hogy segítsen bajba jutott húgán, így napokig távol lesz Lorelai-tól. A kapcsolatukon segít, hogy Luke végre vesz egy mobiltelefont. Ez viszont nem segít teljesen Lorelai boldogságán. Hiányzik neki Rory és Luke. Rory felhívja Lorelai-t Rómából, hogy van egy levele Dean számára, amit át kéne adnia neki. Lorelai teljesíti Rory kérését és átadja a levelet. Rory szerencsétlenségére Dean felesége, Lindsay megtalálja a levelet, amiben az áll, hogy Rory még mindig szereti Deant, de ő házas és ezt tiszteletben kell tartania. A levél hatására Lindsay elválik Deantől. Miután Rory visszatér Európából. Ő és Lorelai sétálnak az utcán, mikor belefutnak Lindsaybe és anyjába. Lindsay anyja kiosztja Roryt, hogy hogy tehetett ilyet. Luke és Lorelai egy helyet akarnak találni, ahol nyugodtan üdvözölhetik egymást. Ám ezt nem sikerül megvalósítani, ugyanis egy felvonulás lehetetlenné teszi ezt. Lane rájön, hogy talán beleszeretett együttesbeli barátjába, Zach-be.

Lorelai és Luke egy romantikus estét töltenek el egymással. Reggel Lorelai kávét akar inni, de kiderül, hogy Luke nem tart otthonában, csak a kávézóban. Ezért Lorelai Luke ingében lesétál a kávézóba, de észreveszi, hogy az tele van emberekkel. Lorelai egy kicsit meglepődötten fogadja, hogy másnap reggel senkit nem izgat kapcsolatuk. A gyűlésen viszont fő témává válik. Rory eközben az egyetemen van. Meglátja, hogy egyik barátjával, Martyval gorombáskodnak, ezért segítségére siet. Ekkor találkozik Logannal, a gazdag Logan Huntzbergerrel, akivel vitába elegyedik. Rory megtudja, hogy Paris szerelme és egyben egyetemi tanára meghalt. Ezért Paris virrasztást tart, viszont szinte senki sem Asher Fleminget megy gyászolni.

Rory és Dean egyre kevesebbet találkozhatnak Dean válása miatt, ugyanis Dean autója közös volt Lindsayvel. Rory megkérdezi Deant, hogy akkor is elvált volna Lindsaytől, ha az nem találja meg a levelet. Dean igennel válaszol, ám a válasza nem túl meggyőző. Jackson épít egy üvegházat, hogy bármikor termelhessen zöldségeket, viszont a gyűlésen Taylor megjegyzi, hogy nem jó helyen van, ezért odébb kéne vinni, amihez viszont le kéne bontania Jacksonnak. Ez nagyon felidegesíti Jacksont, így indul Taylor ellen a városi tanácsnok címéért. Lane elmondja Zachnek, hogy többet érez iránta, mint puszta barátságot. Lorelai azt javasolja Rorynak, hogy legyen egy négyes randevújuk. Rory belemegy és meggyőzi Deant is. A randevún Luke nem tudja leplezni, hogy szerinte Dean nem elég jó Roryhoz. A randevú vége felé összekapnak, így tönkreteszik az estét. Eközben Emily és Richard egyre magányosabbak egymás nélkül, de egyikük sem akarja megtenni az első lépést a kibékülés felé.

Lorelai és Sookie meglepődve fogadja, hogy a neves író, Norman Mailer már nemegyszer a Szitakötő Szállóban találkozik egy fiatal riporterrel. Sookie-t zavarja, hogy nem rendelnek mást, mint jeges teát. Rory témát választ a következő cikkéhez az újságban, ám hamar felfedezi, hogy a témája nem érdekes. Éjszaka épp egy mosdóban frissíti fel magát, amikor egy gorillamaszkos lány toppan be, majd egy fekete autóba beszállva elkiált latinul egy mondatot. Ez felkelti Rory érdeklődését. Hamar kideríti, hogy van egy úgynevezett Élet-Halál Brigád, aminek nagy valószínűséggel Logan Huntzberger is a tagja. Úgy gondolja ebből tökéletes cikk lenne, így megkéri Logant, hogy segítsen neki. Christopher váratlanul felhívja Lorelai-t, hogy segítsen neki. Elmondja neki, hogy barátnője elment és hogy egyedül hagyta kislányával, Gigivel. Rory rájön erre és megmondja apjának, hogy hagyja békén Lorelai-t. Sookie rádöbben, hogy újra terhes.

Logan hajlandó lesz segíteni Rorynak, ám feltételei vannak a cikkel és részvételével kapcsolatban. Ír neki egy levelet, hogy bekötött szemmel várjon rá, míg el nem megy érte. Mikor megjön, beülteti egy autóba. Csak a helyszínen veheti le a kendőt a szeméről. A rendezvényen nem szívesen fogadják, de így is sikerül valamicskét kiszedni az emberekből az Élet-Halál Brigádról. Másnap Logan ad neki egy ruhát, melyet fel kell vennie a rendezvény miatt. Megtudja, hogy Logan arra gondolt, hogy részt vesznek az esemény csúcspontján. Rory végül beleegyezik és megcsinálja.

Emily mikor rájön, hogy Lorelai és Luke együtt vannak, ragaszkodik hozzá, hogy közösen vacsorázzanak egyszer. Emilyre nem túl jó benyomást tesz Luke. Amikor Richard is tudomást szerez a kapcsolatról, elhívja Luke-ot golfozni.

Emily és Richard egy partit rendeznek, ahol Yale-es barátaik vesznek részt. Roryt is elhívják. Először örömmel fogadja, ám a partin megtudja, hogy nagyszülei férjet akarnak találni neki. Meglepődik mikor megtudja,hogy Logan is részt vesz a partin, aki „megmenti” egy másik fiú elől. Mikor a megbeszélt időpontban Dean Roryért jön, minden fiú meg akarja nézni Rory barátját. Ekkor Dean megkérdezi, hogy ő valójában miért van itt, majd szakít Roryval. Rory ennek hatására berúgva, nevetgélve egy fekete limuzinnal érkezik haza. Lorelai és Luke egy romantikus estét akarnak együtt tölteni, de bekavar a veszekedő Liz és T. J.

Rory elhatározza, hogy a következő péntek esti vacsorán külön-külön próbálják rábírni a nagyszüleiket, hogy újra összejöjjenek. Ám ekkor Emily bejelenti Lorelai-nak, hogy randizni fog. Lorelai meghívja Christophert és Gigit egy ebédre a szállóba. Rory ezért mérges lesz. Lorelai nem szól Luke-nak az ebédről, de bűntudata miatt bevallja neki. Luke féltékeny, de úgy tesz, mintha nem lenne az.

Roryt felhívja a Chilton igazgatója, hogy vezessen körbe egy 16 éves lányt a Yale-en. Örömmel vállalja, ám amikor Logannel beszél, a lány hirtelen eltűnik a szeme elől. Az igazgató nagyot csalódik benne, amikor megtudja, hogy a rendőrség vitte haza a lányt. Lorelai megtudja, mit csinál Luke azon a bizonyos „sötét napján”. Lorelai megveszi Luke apjának régi hajóját, amivel felbosszantja Luke-ot.

Christopher megpróbál kibékülni Roryval, de ő elutasítja. Amikor megtudja anyjától, hogy Christopher apja meghalt, átmegy megvigasztalni. Mikor elmegy, rögtön érkezik Lorelai, aki szintén vigasztalás céljából jön, viszont ezt ugyanúgy nem mondja el Luke-nak. Emily és Richard közösen vigyáz egy elveszett kutyára.

Rory segít Logannek megírni egy vezércikket. Arra számít, hogy Logan meghívja az apja által tartott rendezvényre, viszont csalódik, amikor ez nem történik meg. Emily és Richard kibékül és elhatározzák, hogy megújítják házassági fogadalmukat. Emily szól Christophernek, hogy lassan komollyá kezd válni Lorelai és Luke kapcsolata. Christophert elhívja az esküvőre.

Az esküvő előtti este Rory és Lorelai rájön, hogy leánybúcsút kéne rendezniük Emily számára. Az esküvőn Rory elmondja Logannek, hogy járni szeretne vele. Megbeszélik, hogy kapcsolatuk kötöttségek nélküli lesz. Lorelai elmondja Luke-nak, hogy elment megvigasztalni Christophert. Lorelai rányit Loganre és Roryra és hiányos öltözékben találja őket. Utána Chris és Luke is bemegy a szobába, ahol „megfenyegetik” Logant. Összetűzésbe kerül Chris és Luke. Luke otthagyja Lorelai-t. Ezért Lorelai véget vet anyjával való kapcsolatának.

Lorelai nem szeretne szakítani Luke-kal, de Luke viszont egy kis időt kér. Taylor rózsaszín és kék szalagokat ad az embereknek aszerint, hogy ki Lorelai- illetve Luke-párti. Rory eközben tanácsot kér két lánytól a Yale-en Logannel kapcsolatban. Megfogadja tanácsukat és felhívja Logant, hogy találkozzanak. Logan beleegyezik. Amikor megérkezik Rory egy kártyapartin találja magát. Másnap reggel Sookie-tól megtudja, hogy anyja rossz állapotban van és hogy azonnal haza kéne mennie, viszont az autóját épp javítják. Logan felajánlja neki,hogy odaadja limuzinját. Luke megmondja Lorelai-nak, hogy ez neki már sok volt.

Lorelai megdöbbenve tapasztalja,hogy Luke elvitte garázsából a hajóját. A gyerekek a „Hegedűs a háztetőn” című előadásra készülnek. Luke és Lorelai még régebben jelentkezett segíteni. Mikor Luke elmegy a színházba, hiányolja a felnőtteket, de legfőképp Lorelai-t. Rory és Marty egy közös estet akarnak együtt tölteni, mint két barát, ám időközben betoppan Logan, aki elhívja őket vacsorázni. Mikor hazamennek, Marty elmondja Rory-nak, hogy szereti.

A szokásos péntek esti vacsorán Rory nem beszél Emily-vel, ugyanis dühös, hogy beleavatkozott anyja életébe. Rory mindenkit meglep szokatlan kirohanásával. Emily ennek hatására elmegy Luke-hoz,hogy rábeszélje, béküljön ki Lorelai-jal. Luke elmegy Lorelai-hoz és újra összejönnek.

Rory meglátja Logant egy másik lánnyal randevúzni és ez zavarja megállapodásuk ellenére. Robert, Logan egyik barátja meghívja Rory-t egy bulira, ahol mindenkinek egy Quentin Tarantino-film szereplőjének kell öltözni. A bulin Logan beismeri Rory-nak, hogy féltékeny, amiért Roberttel van. Emily nem érti,hogy Lorelai mért nem jött el a péntek esti vacsorára, ezért újra felkeresi Luke-ot, amiért Lorelai és anyja még jobban összevesznek. Michel nyer egy lakókocsit, amiből gondok lesznek.

Amikor Stars Hollow egyik lakosa meghal, házát a városra hagyja és kiköti,hogy múzeumot kell csinálniuk belőle. Taylor úgy dönt, hogy 2 hónapig múzeum lesz, majd a házat eladják. Luke is szeretné megvenni, de ezt senkinek nem mondja meg. Lorelai interjút ad egy újságnak a szállóról, viszont az anyjával kapcsolatban is elejt pár epés megjegyzést, ami bekerül a cikkbe és nagyon megbánja. Rory, Paris és Lane együtt isznak Stars Hollow-ban kapcsolataik miatt. Mikor Rory visszamegy a Yale-re, elhatározza, hogy szakít Logannal, mert nem bírja ezt a kötöttségek nélküli kapcsolatot. Mikor ezt megmondja neki, Logan nem hagyja, hogy Rory szakítson és megkéri, hogy legyen a barátnője.

1. –  Váratlan utazás

2. –  Csak küldönc, semmi több

3. –  Megírva a csillagokban

4. –  Kullancs és ingyenfagylalt

5. –  Pánikban a nagyi

6. –  Norman mailer, terhes vagyok!

7. –  Ha ugrassz, ugrom én is

8. –  A partinak vége

9. –  Egy túl jól sikerült köszönés

10. –  Puskin jóval helyesebb

11. –  Kétes erkölcsű lányok

12. –  Gyere haza!
http://www.yv.hu/p=40f9c2eafcf01e8f5fc2e115459ef289
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=40f9c2eafcf01e8f5fc2e115459ef289” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=40f9c2eafcf01e8f5fc2e115459ef289” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-

flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
13. –  Elbaltázott esküvő
http://www.yv.hu/p=678f0ed059e2d4a581a546529175e570
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=678f0ed059e2d4a581a546529175e570” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=678f0ed059e2d4a581a546529175e570” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
14. –  Mondj valamit!

15. –  Kirk a tejesember
http://www.yv.hu/p=c7bedc2e0b1c43445a9ae78a5c545e31
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=c7bedc2e0b1c43445a9ae78a5c545e31” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=c7bedc2e0b1c43445a9ae78a5c545e31” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
16. –  Jó, hogy megbeszéltük
http://www.yv.hu/p=bb3d171af78c664c86063929055f2333
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=bb3d171af78c664c86063929055f2333” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=bb3d171af78c664c86063929055f2333” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
17. –  Ponyvaregény
http://www.yv.hu/p=df207d098f302f50b575cba62bd6ab27
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=df207d098f302f50b575cba62bd6ab27” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=df207d098f302f50b575cba62bd6ab27” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
18. –  Aki minden évben majdnem meghal
http://www.yv.hu/p=0200ab9d327b1f65c747111ae905dabd
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=0200ab9d327b1f65c747111ae905dabd” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=0200ab9d327b1f65c747111ae905dabd” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
19. –  De hát Gilmore vagyok!
http://www.yv.hu/p=888b5861a70fe0d2273e66a74eab9e18
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=888b5861a70fe0d2273e66a74eab9e18” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=888b5861a70fe0d2273e66a74eab9e18” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
20. –  Hagyma vagy oliva

21. –  Balett-táncos rendelésre
http://www.yv.hu/p=52f0e391270aada03e869ccac0abecbc
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=52f0e391270aada03e869ccac0abecbc” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=52f0e391270aada03e869ccac0abecbc” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
22. –  Ez a ház nem otthon
http://www.yv.hu/p=f1cad7fead99fb90626da428fa6cc20a
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=f1cad7fead99fb90626da428fa6cc20a” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=f1cad7fead99fb90626da428fa6cc20a” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: