Vaskabátok 2007

Vaskabátok 2007

Nicholas Angel rendőrtiszt a legjobb Anglia-szerte. Minden vizsgáján kiváló minősítést szerzett, számos képzést végzett el kiváló eredménnyel. Ő a legjobb a testületnél, 400%-kal jobb kollégáinál a letartóztatási rátája. Annyira jó, hogy elküldik. Felettesei azt látják jónak, ha előléptetik, távol a londoni yardtól, hogy ne tüntesse fel rossz fényben a többieket a továbbiakban.

Angel így Sandfordba kerül, ahol őrmester lesz. A vidéki falucska statisztikailag a legbiztonságosabb az országban, sorozatban nyeri el a megtisztelő Év Faluja címet. Az állandó feszültséghez szokott, csak a munkájának élő Angel kezdetben minden apróbb kihágásra és szabályszegésre lecsap, és sorra írja a jegyzőkönyveket, azonban rövidesen ráébred, hogy a helybéliek nem veszik komolyan a kiskorúak alkoholfogyasztását vagy a bolti lopást. A nyugalomtól elszokott őrmester társa a rendőrfőnök, Frank Butterman fia, a meglehetősen túlsúlyos, de mindig vidám és lelkes Danny lesz. Sorra szegezi Angelnek a kérdéseket korábbi bevetéseiről és egyéb rendőri élményeiről.

Egy alkalommal, mikor sebességet mérnek, gyorshajtáson érik a helyi színtársulat két tagját, Martin Blowert és Eve Drapert, akik a Rómeó és Júlia főpróbájára sietnek. Angel hatásos fellépése után elengedi őket. Később Butterman rendőrfőnök utasítást ad ki neki és Dannynek, hogy képviseljék az őrsöt az előadáson. A darab rémes, mindenkit elborzaszt a nézőtéren. Még aznap este egy csuklyás alak brutális kegyetlenséggel végez Blowerrel és Draperrel. Másnap reggel Angelt a helyszínre hívják, ahol a két színész lefejezett holttestét találják kocsijukban. A jelek arra utalnak, csúnya baleset történt. Angel minden győzködése a furcsa körülményekről hiábavaló.

Másnap este a munkát követően Nicholas és Danny beugranak a kocsmába. Itt issza magát a sárga földig George Merchant, akinek kastélyszerű otthona nem illik túlzottan Sandford rusztikus képébe. A két rendőr hazakíséri a részeg Merchantot, majd távoznak. Danny behívja magához a zsarufilmeket nemigen látott Angelt, s megmutatja neki két kedvencét DVD-gyűjteményéből: a Holtpontot és a Bad Boys II-t. Ezalatt csuklyás gyilkos tűnik fel Merchantnál, és házi balesetnek beállítva a levegőbe röpíti az épületet, lakójával együtt. Másnap a rendőrség arra a megállapításra jut, hogy Merchant éjjeli nassolása után elfelejtette kikapcsolni a gázt. Angel újfent gyanakodni kezd, főként, mivel a helyszínen találja a gyanús Simon Skinnert, a helyi bolt tulajdonosát, aki már a Blower-Draper „balesetnél” is feltűnően hamar megjelent.

Angel újabb, számára nem túl kellemes feladatot kap Butterman rendőrfőnöktől: neki kell kihúznia a neveket a „Mentsük meg a templomtetőt!” rendezvény tomboláján. Az esemény ezen tetőpontja előtt Firkász Tim, a Sandfordi Polgár a lakosság által egyáltalán nem szívlelt fiatal újságírója keresi meg azzal, hogy pontban három órakor várja őt a templomkertben. Angel éppen a neveket sorsolja, mikor hármat üt a templom harangja. Futva siet a találkozóra, s éppen mikor odaér, akkor loccsantja szét Firkász fejét a tető egyik instabil eleme. Újfent szörnyű balesetnek nyilvánítják a halálesetet, ám Angel nem hagyja annyiban: megindul a rendőrségi eljárás. Danny és Nicholas a szakadó esőben szobroznak a helyszínen, ám Dannynek elege lesz abból, hogy társa nem képes lazítani, s faképnél hagyja. Angel még aznap este nekilát átolvasni Messenger cikkeit. Másnap reggel Danny segítségét kéri a nyomozáshoz, mert úgy érzi, ráakadt valamire: az áldozatok között kapcsolat van. A kettő azonban zsákutcába fut. Visszatérve az őrsre Dannyt felköszöntik születésnapján apja és kollégái. A jeles napról mit sem sejtő Angel gyorsan elrohan a kertészboltba, hogy egy olyan növénnyel lepje meg Dannyt, amilyen neki is van. Megtudja, hogy Leslie Tiller, a növényárus költözni készül. A nő olyan dolgokat is közöl vele tudtán kívül, ami világosabbá teszi a képet az elmúlt idők „baleseteiről”. Épp mikor Angel kimegy az autójához jegyzetfüzetéért, a csuklyás gyilkos beledöfi metszőollóját Tiller torkába. Angel tanúja a brutális gyilkosságnak, és üldözőbe veszi az elkövetőt, aki azonban kereket old előle. Nicholas most már nem hagyja annyiban: hiába bizonygatja mindenki, hogy Leslie bizonyára megbotlott és beleesett saját ollójába, az egész állományt Skinnerhez vezényli. A férfi azonban kivágja magát.

Angelben egy véletlen folytán felötlik a gyanú: több gyilkos van. Butterman rendőrfőnök azonban nyugalomra inti: elődje is hasonlóképp őrült bele munkájába. Nicholas hazatér szállodai lakásába, ahol már várnak rá: a csuklyás alak megpróbál végezni vele, azonban nem jár sikerrel: Angel leleplezi őt – Skinner egyik alkalmazottja, a retardált melák, Michael – és sikeresen ártalmatlanítja, rádióját megszerezve pedig megtudja, hogy a falu kastélyába kell mennie. Hirtelen betoppan Danny. Angel rábízza az eszméletlen degeneráltat, ő pedig elindul, hogy pontot tegyen az ügy végére.

A kastélyba érve egy egész csoportot talál ott fekete csuklyában: a helyi orvost, a papot, a kocsmát vezető házaspárt, Skinnert és másokat. Megtudja, miről szól az őrület: nem hagyhatták, hogy bármi miatt is veszélybe kerüljön az Év Faluja díj Sandford számára. Blowernek azért kellett meghalnia, mert csapnivaló színész volt, Eve Drapernek elviselhetetlen volt a nevetése, Merchant háza nem illett a faluba, Messenger kész bulvárlapot csinált a Sandfordi Polgárból, tele hibákkal, Leslie Tillman pedig el akart költözni, s az megengedhetetlen lett volna, hogy más települést szolgáljon kiváló kertészeti tehetségével. Angel kiborul az értelmetlen indítékokon s mindenkit le akar tartóztatni, mikor megjelenik Butterman felügyelő is, aki elmondja neki, hogy feleségének mindene volt az Év Faluja verseny, rendkívül sokat tett érte, ám mikor egyik évben egy csapat cigány telepedett le Sandfordban, elveszítették a megmérettetést. Irene Butterman ebbe szakadt bele, s balesetbe hajszolta magát. Ezért Butterman megfogadta, ha törik, ha szakad, Irene emlékére minden évben Sandford lesz az Év Faluja. A felügyelő és a többiek megindulnak Nicholas felé, akit hátulról Michael és Danny fog meg. Angel nagyot csalódik, de sikerül kibújnia a szorítóból. Egy föld alatti helyiségbe zuhan, ahol rengeteg holttestet talál: a cigányok, az általa a rendőrségen bejegyzett fiatal alkoholfogyasztók és rendőrőrmester elődje maradványa is ott fekszik. Kisebb üldözés után Danny hirtelen szemből beleszúr egy kést Nicholasba, aki összeroskad a földön. Danny biztos távolságra szállítja testét a falutól, majd a csomagtartót kinyitva erőltetett mosollyal lóbál meg némi ketchupot: ezzel a trükkel ugratta korábban Angelt. Danny elmondja Nicholasnak, hogy mit sem sejtett apja dolgairól, csupán egy klubnak hitte a gyilkos szektát. Nehezen akarja elhinni, mivé vált a felügyelő. Távolmaradásra inti Angelt, aki végül elfogadja tanácsát.

Egy benzinkúton Angel megpillantja egymás mellett a Holtpont és Bad Boys II DVD-ket. Erőt vesz magán és visszaindul Sandfordba. Felfegyverkezve leszámol az idősekkel, az összecsapás közben Danny is csatlakozik hozzá, s megkapja, amiről álmodott: igazi rendőrségi akciót. Skinner és Butterman is elnyeri, ami jár nekik. Az akció végén megjelennek Angel londoni felettesei, s arra kérik, térjen vissza, mert a statisztikájuk leromlott távollétében. Nicholas azonban Sandfordban marad.

A rendőrőrsön már épp a papírmunkával foglalatoskodnak, mikor egy elfelejtett összeesküvő lép be puskával a kezében. Danny Nicholas elé ugrik, így őt éri a lövés. Angel azonnal reagál a támadásra, s a bizonyítékraktárba rúgja az öregembert, ahol egy tengeri akna aktiválódik, s az egész épületet a levegőbe küldi.

Egy év múlva Angel magányosan igyekszik a temetőbe egy csokor virággal. Egy Butterman feliratú sírhoz lép, azonban gyorsan kiderül: nem Danny, hanem Irene fekszik ott. Nicholas és Danny munkába indul.

http://www.yv.hu/p=b1993359052ae60b811e9125e6d3bcf6
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=b1993359052ae60b811e9125e6d3bcf6” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=b1993359052ae60b811e9125e6d3bcf6” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
http://www.yv.hu/p=67ee5c0bebd92dfd6d1716ce0ccb1ab7
<object width=”440″ height=”364″ ><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”movie” value=”http://www.yv.hu/v=67ee5c0bebd92dfd6d1716ce0ccb1ab7” ></param><embed src=”http://www.yv.hu/v=67ee5c0bebd92dfd6d1716ce0ccb1ab7” width=”440″ height=”364″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed></object>
http://www.yv.hu/p=6ed2f5c97236106ca4273cd9ea3078ee
http://www.yv.hu/p=bfa5314c45ec7b15343be6c70a80f381

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: