Tűzbiztos házasság – Fireproof

Tűzbiztos házasság – Fireproof

Hatalmas sikert aratott az amerikai mozikban szeptember végén bemutatott Fireproof (Tűzbiztos) című film, amely egy tűzoltó házasságának megmentéséről szól. A keresztény házasságfelfogást tükröző film rendezője a következőket nyilatkozta:…
„A film címe nem arra utal, hogy a házasságot soha nem éri tűz, hanem arra, hogy ha jön, ki lehet védeni. Minden házasságot érnek “tüzek”, és a védekezéshez a házastársaknak tudniuk kell, hogy a szeretet, az elkötelezettség inkább döntés, mintsem érzelem” – fogalmaz a rendező, Alex Kendrick.

„Amerikában támadják, gyengítik és megpróbálják újradefiniálni a házasságot. Ez a film arról szól, hogy a házasságot tisztelni kell, és érdemes érte küzdeni. A házasság a társadalom tartópillére; ha összeomlik, a család és a közösség omlik össze. Istennek terve van a házassággal; ezt a tervet szeretnénk újra méltó módon felmutatni.”

„Mindannyian egyetértünk abban, hogy a házasságot, amely alapvető a család és a társadalom szempontjából, Isten alkotta, ezért tisztelni kell. A házasság Krisztusnak és az egyháznak képe, amelyért életét adta. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a világ leértékelje és folyamatosan támadja azt, ami Isten szemében szent. Nagy áldás volt, hogy együtt dolgozhattunk. A siker a közös munka gyümölcse. Imádkozunk azért, hogy Isten dicsőségét szolgálja, és megváltoztassa népünk gondolkodását.”

„A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt öleli át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország minden részéből. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyűrűt vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelődtek egymással. Boldoggá tesz, hogy Isten működik, és megváltoztatja az emberek életét” – mondta Kendrick.
……

A cikk forrása: Christ Hits

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58282312
<font face=”Verdana” size=”1″ color=”#999999″><br/><a style=”font: Verdana” href=”http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58282312“>Tűzálló</a><br/><object width=”425px” height=”360px” ><param name=”allowFullScreen” value=”true”/><param name=”wmode” value=”transparent”/><param name=”movie” value=”http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=58282312,t=1,mt=video“/><embed src=”http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=58282312,t=1,mt=video” width=”425″ height=”360″ allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” wmode=”transparent”></embed></object><br/><a style=”font: Verdana” href=”http://www.myspace.com/7xjesus“>7XJESUS</a> | <a style=”font: Verdana” href=”http://vids.myspace.com“>MySpace Video</a></font>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: